Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
OUTLET | AKCIJA ŠIVILJSKI TEČAJI

Zakaj se udeležiti tečaja šivanja

Pozdravljeni,
se spogledujete s šivanjem? Gledate posnetke Youtube, berete razne tutoriale in se vam zdi vse tako lahko? Ko se lotite šivanja pa ugotovite, da vse skupaj ni tako lahko kot je videti. 
Naši tečaji šivanja so primerni za čiste začetnice, ki še niso nikoli šivale in tudi tiste, ki že šivate in se vam zatika pri določenih stvareh. 
Na tečaju boste spoznale čiste osnove glede šivanja, spoznale šivalne stroje svoje ali naše. Spoznale boste kroje in kaj pomenijo kakšne črtice na kroju, kako se jih preriše, izreže. 
Pomembno je tudi kako se polagajo kroji na blago, koliko se doda za šiv. Ker imamo poleg naše šivalnice oziroma "Ustvarjalnice" tudi trgovino z metrskim blagom in pozamenterijo boste lahko spoznale zelo veliko vrst raznega metrskega blaga in njihov namen uporabe. V naši trgovini si boste lahko kupile vse potrebno za šivanje. 
Na tečaju šivanja začnemo s čisto osnovnimi stvarmi in povemo na kaj je potrebno biti zelo pozoren. Posvetimo se vsaki posameznici kljub temu, da tečaj poteka v skupini. 

Velikokrat se srečamo s tečajnicami, ki so že šivale a njihovi izdelki niso bili takšni kot so si želele. Ugotovile so, da so delale po napačnih postopkih in končni izdelek je bil drugačen. 
Tudi sam vrstni red samega šivanja je zelo pomemben. Tako se izognete marsikateremu zapletu ali paranju. Seveda tudi paranje je sestavni del šivanja. 
Zakaj bi se mučile same, ali pisale po skupinah in spraševale kako in kaj? Potem dobite več različnih razlag in ste še bolj zbegane. 

Ko boste spoznale osnove šivanja in šivalni stroj se bomo lotile krojenja. Sproti boste spoznavale na kaj je potrebno biti pozoren. 
Večini tečajnic povzroča težave šivanje zadrge. Tudi tega se bomo lotili in premagale boste strah pred to nadlogo. Na naših tečajih šivanja vsaka tečajnica izdeluje kar si želi. Tako tudi ostale lahko vidijo več različnih postopkov in si pridobiva še dodatno znanje in ideje. 

Za dobro delovanje vašega šivalnega stroja je potrebno tudi dobro vzdrževanje le tega. Na tečaju vam bomo pokazali, kako se pravilno vzdržuje šivalni stroj, kako in kje se ga maže, kaj storiti, če se zaplete blago itd. Spoznale boste različne igle in njihov namen uporabe. Tudi igle so zelo pomemben del šivalnega stroja. Če niso igle prave, se pojavljajo določene težave.

Osnovno znanje pri šivanju je zelo pomembno. To je prav tako kot pri hiši temelje. Če je to slabo, se neda dobro graditi naprej. To velja tudi pri šivanju saj potem samo nadgrajujete in izpopolnjujete svoje znanje. Nikoli končana zgodba....veliko je novih idej, veliko želja in veliko večje veselje je šivati, če si se spoznal z osnovami kot pa nekaj inprovizirati.

Zato vsem, ki se želite naučiti šivati toplo priporočamo, da se udeležite tečaja šivanja, spoznajte osnove in delo kasneje vam bo potekalo lažje in bolje.


Ustvarjalnica  Šivalni stroj Tečaj šivanja